Skip to main content

VEELGESTELDE VRAGEN VAN DE KLANTEN VAN GOUDBANK LIMBURG

Waarom belegt men in goud?

Goud blijft een belegging met een laag risico en een duidelijk zicht op de reële waarde ervan. U heeft het goud in eigen bezit en u bent niet afhankelijk van andere financiële partijen.

De gemakkelijkste manier om in goud te beleggen is beleggen in fysiek goud zoals baren of munten.

Goud en zilver zijn al een eeuwenoud betaalmiddel. Ze staan al eeuwen synoniem voor vertrouwen en transparantie in geldzaken.

 

 

Wat met mijn beschadigde munten?

Alle versleten, gepoetste of opgeblonken munten worden beschouwd als beschadigde munten. Deze munten worden door ons aangekocht als oud goud.

Wat is de spotprijs?

De spotprijs is niet de prijs waarvoor het edelmetaal fysiek kan worden aangekocht, maar een referentie om de waarde van het edelmetaal in uit te drukken. Deze spotprijs komt tot stand door vraag en aanbod van het edelmetaal op de wereldmarkt.

Wat is de premie?

De premie is het verschil tussen het gewicht van het goud en de werkelijke waarde van het stuk. Deze premie wordt beïnvloed door de verzamelwaarde en de rol van vraag en aanbod op het huidige moment in de internationale markt. De premie kan zowel positief als negatief zijn, en dekt zowel het maakloon als het makelaarsloon.

Moet ik voorschot betalen?

Goudbank Limburg verkoopt aan spot-goudprijzen + premie. Bij bestelling aan ons loket vragen wij een voorschot van 10%.

Hoe kan ik mijn oud goud en zilver aanleveren?

Bij fysieke overdracht aan het loket te Diepenbeek schatten wij onmiddellijk de waarde en betalen wij u cash uit tot het maximale wettige 500 euro per persoon. De prijzen van Goudbank Limburg worden enkel vastgelegd aan ons loket.

Hoe vaak en wanneer worden de prijzen aangepast?

Wij passen onze edelmetaalprijzen in onze tabellen meerdere malen per dag aan.

Op welke manier kan ik betalen?

Het is mogelijk om te betalen via bankoverschrijving, en contant met een maximum van de 3000 euro.

Wanneer kan ik mijn bestelling afhalen?

Producten die uit voorraad leverbaar zijn, kunnen direct betaald en afgehaald worden aan ons loket bij Goudbank Limburg. Ligt uw product niet op voorraad, dan contacteren wij u steeds telefonisch voor een passende datum.

Zijn transacties bij de Goudbank Limburg veilig?

Wij vinden veiligheid zeer belangrijk en hebben daarom zoals de meeste grootbanken meerdere (zichtbare en onzichtbare) veiligheidsmaatregelen genomen voor uw en onze veiligheid.